Mælkebøtteblade:

Tørrede mælkebøtteblade, brugt som foder til de 4 test rejearter i 24 uger. Rejerne brugte mest mælkebøttebladene til at gemme sig bagved. Ikke meget af mælkebøttebladene blev spist.


Historie:

Mælkebøtteblade har et højt indhold af A-vitaminet beta-karoten og mineralet jern. Mange dyr elsker dem, hvilket burde være et budskab.


Farven:

Rejerne bliver mere blege/lyse og mindre og mindre livlige, og jeg begyndte lidt før at fodre igen da de ikke trives.


Yngel:

Tydeligt nedsat yngel i perioden.


Liv:

6 Kardinal rejer og 4 crs rejer døde og ikke meget yngel fra de andre.


Konklusion:

Virker til at være farlig for rejer, og de trives tydeligvis ikke med mælkebøtteblade som foder. De spiser ikke særlig meget af det og det er måske heldig nok.

Jordbærblade:

Tørrede jordbærbarblade, brugt som foder til de 4 test rejearter i 24 uger. Alle rejearter spiste godt af bladene, men de skulle lige være i akvariet i en uges tid først.


Historie:

Jordbær er et af de bær der er mest elsket, og det bliver f.eks brugt til: marmelade, grød og bladene til te. Så giftige er de nok ikke.


Farven:

Alle rejer stod flotte i farverne, i alle 24 uger.


Yngel:

De gule rejer samt de blå tiger rejer ynglede.


Liv:

Ingen rejer døde


Konklusion:

Rejerne spiste flittigt af jordbærbladene efter en uges tid, og de så ud til at trives fint. Der var dog ikke noget yngel fra CRS og Kardinal rejerne, hvilket måske kunne tyde på, at de ikke fik det de skulle have. Jeg forsatte faktisk lidt længere tid med kardinal rejer og CRS rejerne, men der kom aldrig yngel. Heldigvis var der ingen døde, men tilgengæld blev mit vand meget gul/brunt hvilket ikke var særlig pænt. Vandet farve gjorde det svært at se de rigtige farver på mine rejer og filter svampen var heller ikke hvid længere.

Skvalderkålblade:

Tørrede Skvalderkålblade, brugt som foder til de 4 test rejearter i 24 uger. Rejerne brugte mest skvalderkålbladene som skjul. Ikke meget af af dem blev spist.


Historie:

Planten er spiselig, og de unge skud er ganske velsmagende i f.eks. salater.

Den er tidligere blevet brugt som medicin mod f.eks gigt.


Farven:

Rejernes farver ændrede sig ikke.


Yngel:

Nedsat yngel i perioden, uden anden kost.


Liv:

ingen døde rejer.


Konklusion:

Ser ikke ud til at have nogen positiv virkning på rejerne, de spiser meget lidt af det og de yngler mindre 

Akvariedyr.dk © 2014